Az Európai Kultúra Napja alkalmából a Közösen Dorogért Egyesület kulturális szeánszra várta a dorogiakat a művelődési házba és a sörkertbe. A FÓKUSZ rendezvényen szerepet kapott a mozgókép, a fotóművészet, de volt könyvbemutató is. Az estet filmslágerek parti zárta.

Az összművészeti találkozóra a korábban számos jó hangulatú rendezvénynek otthont adó sörkertet újította fel az egyesület.

Dankó József alpolgármester és Cselenyák Imre író közreműködésével mutatta be a könyvtár igazgatója, a könyv szerzője, Szabó-Berghauer Zoltán a dorogi bányamentő, Hám Kálmán életéről szóló, „Az Éjszakában mi hordozzuk a Fényt” című dokumentumregényt.

A művelődési ház konferenciatermében Fábri Zoltán Életjel (1954) című, Hám Kálmánról készült film bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők, amely az újonnan megjelent könyv egyfajta előzményének tekinthető.

A könyvbemutató után a KÖZÖD által szervezett fotópályázat eredményhirdetése következett. A pályázatra dorogi vagy helyi kötődésű amatőr és profi fotósok műveit várták. A beérkezett műveket Végh Éva, Kapa Melinda és Kolonics Péter festőművészek, művésztanárok zsűrizték. Az Élet-jel kategória díjnyertes alkotása Almási Edit „Forgó” című műve lett, a Dorogi hangulatok kategóriát pedig Szávai Lili „Rejtett jelenlét” című fotómontázsa nyerte meg.

Az eredményhirdetés után a vendégek megnézhették az alkotásokat, melyekből kiállítást készítettek a sörkert falain.

A rendezvény zárásaként filmslágereket hallgathattak a résztvevők, a jó hangulatot fokozta a sátorban vetített reklámfilm-bemutató.

A Közösen Dorogért Egyesület a FÓKUSZ – Fiatalok Kulturális Szeánsza (Legyen KÖZÖD hozzá!) című program megvalósítására 3,94 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert (pályázat azonosítója: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00270).

Kategória: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük